GAZİANTEP HEYETİNE BURSA İPEĞİ TANITIMI

4 Mart 2022 - Cuma

Gaziantep’ten Bursa’ya birtakım temaslarda bulunmaya gelen protokol heyetini Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezimizde ağırladık. Bursa İpeği'nin, ipek böceğinden başlayıp nihai ürüne dek olan serüvenini anlattık.

Gaziantep Valisi Sn. Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sn Fatma Şahin, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım ve Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Hilmi Teymur’un bulunduğu heyete, BUSMEK Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezimizin sorumlusu Mehmet Ünal tarafından Bursa İpeği’nin özelikleri hakkında bilgi verildi. İpek böceğinin, kozadan başlayıp ipekli mamül olana dek geçirdiği süreç hakkında bilgilendirilen heyet, ayrıca Osmanlı Döneminde kullanılan tepme mancınık sistemi ile kozadan ip çekme performansını tecrübe etti. Desen tasarım ofisini ve halı dokuma, kumaş dokuma atölyelerini ziyaret eden heyet, yapılan çalışmaları takdirle karşıladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin “Bursa İpeği Yeniden Hayat Buluyor” projesi kapsamında yapılan çalışmaların çok değerli olduğunu vurgulayarak başta Başkanımız Alinur Aktaş olmak üzere emeği geçenleri tebrik etti.

Gelen protokol heyetine Başkanımız Alinur Aktaş’ın eşi Sevinç Aktaş, Sosyal Hizmetler Daire Başkanımız Yunus Kaldırım, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürümüz Aynur Tezgör ve BUSMEK Koordinatörümüz Aslan Şahin eşlik etti.