BÜYÜKŞEHİR’DEN NİTELİKLİ İŞ GÜCÜNE TAM DESTEK

10 Mart 2023 - Cuma

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü’ne bağlı BUSMEK olarak, yıllardır verdiğimiz ücretsiz sanat ve meslek edindirme kurslarımız büyük ilgi görüyor.

İstihdama yönelik nitelikli iş gücüne ihtiyaç duyulan alanlarda da farklı branşlarla katkı sağlamaya devam ediyoruz. Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yaptığımız yeni işbirliği ile istihdama yönelik ücretsiz kurslar düzenliyoruz. Ayrıca, şehrimizdeki diğer bazı Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile de yakın zamanda işbirliği ağımızı genişleterek, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak nitelikli iş gücüne olan tam desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz.

El Sanatları Teknolojisi, İnşaat Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Elektrik-Elektronik Teknolojisi gibi alanlarda düzenlenecek olan farklı kurslar ile sektördeki güncel gelişmeleri ve uygulamaları öğretmeyi hedefliyoruz.

Bu kurslarımız sayesinde kursiyerler, iş hayatında pratik beceriler kazanabilecek ve iş bulma şanslarını artırabilecekler. Kursiyerler, okulların atölyelerinde teorik bilgilerin yanı sıra pratik uygulama becerileri de kazanacaklar ve meslek hayatlarına en iyi şekilde hazırlanmış olacaklar.

Kontenjan ile sınırlı olan kurslarımıza başvuru yapmak isteyen kişiler,  busmek.bursa.bel.tr adresimizde online başvuru kısmından ön kayıt yaptırabilecekler. Ayrıca Merinos AKKM’deki kurs merkezimize gelip başvuru yapabilecekler.

Kurslar, Nisan ayının ilk haftası başlayacak.