TEKNOFEST'TE BUSMEK RÜZGARI

29 Eylül 2021 - Çarşamba

TEKNOFEST kapsamında Bursa Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle düzenlenen Savaşan İHA Yarışması, Yunuseli Havaalanı’nda yapılıyor. Yarışmaya başvuran 391 takımdan 41’i finale kalmaya hak kazanırken, final müsabakaları da oldukça çekişmeli geçiyor. Döner Kanat, Sabit Kanat ve Serbest Görev olmak üzere 3 kategoride yapılan yarışları Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Arif Karademir ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Müdürü Ömer Kökçam da izledi. Sahada yarışan ekiplerin yanı sıra yarışma için son hazırlıklarını yapan ekipleri de ziyaret eden Başkanımız Aktaş ve beraberindekiler tüm takımlara başarılar diledi.

Festivale katılan ziyaretçiler için hazırlanan çadırlarda BUSMEK de yerini aldı. Hem teknolojiye hem de sanata ilgi duyan vatandaşlar, standımızda BUSMEK faaliyetleri hakkında bilgi edinebilecekler. Ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği standımızda, 05-09 Eylül tarihleri arası Savaşan İHA Yarışması etkinliğinde Yağlı Boya Resim ve Ebru Sanatları,   13-18 Eylül tarihleri arasında İHA Yarışmaları etkinliklerinde de Yağlı Boya Resim ve Çini Sanatları canlı performansları yer alacak. Ayrıca ziyaretçiler Ebru ve Çini Sanatı stantlarında uzman öğretmenler eşliğinde, ebru yaparak ve çini tabak boyayarak bu sanatları tecrübe edebilecekler.

Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürümüz Aynur Tezgör, standımızı ziyarete gelen Başkanımız Aktaş’a çadırımızdaki canlı performanslar ve BUSMEK yeni dönem faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Bursa öncü olmaya devam edecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş da İHA yarışlarına ev sahipliği yapmaları nedeniyle TEKNOFEST heyecanının Bursa’da da fazlasıyla yaşandığını vurguladı. TEKNOFEST yarışlarının en önemlilerinden birinin Bursa’da yapılmasının ayrı bir gurur olduğunu dile getiren Başkanımız Aktaş, “Bursa’mız çok daha farklı organizasyonlara ev sahipliği yapacak altyapıya sahip. Ciddi sanayi ve teknoloji altyapısı olan bir şehir. Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu, Sanayi Bakanımızın öncülüğünde TOGG’un Bursa’da başlattığı yerli ve milli otomotiv fabrikamız da bunun önemli bir göstergesi. Bursa, tarihi, kültürü, turizmiyle öncü olduğu gibi teknoloji hamleleriyle de öncü şehirlerden biri olmaya devam edecek. İnşallah bu organizasyon da milli teknoloji hamlesine katkı verecektir” diye konuştu.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Müdürü Ömer Kökçam ise 250 bin TL ödüllü en önemli yarışın Bursa’da yapıldığını hatırlatarak, Bursalıları da Yunuseli Havaalanı’na gelerek bu heyecana ortak olmaya davet etti.