CRAFT İSTANBUL FUARI'NDA BUSMEK DAMGASI

12 Ekim 2021 - Salı

6-10 Ekim tarihleri arasında Yenikapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde 2.’si gerçekleşen Craft İstanbul Fuarı’na BUSMEK olarak katılım sağladık.

140 farklı katılımcının ilgi gösterdiği etkinlikte Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden üniversitelerin, bağımsız el sanatları atölyelerinin, olgunlaşma enstitülerinin öğretim kadroları ve öğrencilerinin yer aldığı fuarda BUSMEK olarak yerimizi aldık.

Farklı ülkelerin de yer aldığı fuarda katılımcılar ürünlerini sergiledi. Bağımsız sanatkârların yanında, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden üniversitelerin, olgunlaşma enstitülerinin öğretim kadroları ve öğrencileri ile katıldığı fuarda; BUSMEK standımızda  Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasının nakşedildiği farklı zaman ve mekân tasvirlerinden oluşan özel minyatür eserlerimiz, Hilye-i Şerif koleksiyonumuzun nadide parçaları, Çini sanatının eşsiz örnekleri ile Ebru ve Filografi branşlarında da ürünler ile ziyaretçilerden tam not aldı. Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürümüz Aynur Tezgör de standımızı ziyaret ederek, titizlikle yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Ayrıca, İpek kozasından nihai ürüne kadar olan dönüşüm süreci hakkında bilgiler verildi. Ayrıca ziyaretçilere tezgâhlarda ipek halı dokuma ve tepme mancınık ile yumuşayan kozalardan çıkan iplerin çile halinde sarılması canlı performans ile gösterildi.

Fuarı ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, stantları tek tek gezerek sanatçılarla sohbet edip yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkanımız Alinur Aktaş, 6-10 Ekim tarihleri arasında rahmetli Kadir Topbaş’ın ismini taşıyan gösteri merkezindeki Craft İstanbul El sanatları Fuarı’nda bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. 140 farklı katılımcının ilgi gösterdiği fuara, üniversitelerin, bakanlıklara bağlı kuruluşların, valiliklerin, belediyelerin kalkınma ajanslarının ve yurtdışından kurumların fuara ilgi gösterdiğini söyleyen Başkanımız Alinur Aktaş, “Ülkemizin zenginliği olan çok özel ürünleri fuarda görme imkanı bulduk. Bu fuarda Bursa olarak yer almamız gerekiyordu. Bursa çok kadim bir medeniyete sahip. Beraberinde modern yönü kadar elindeki değerleriyle de bilinmektedir. Minyatür eserlerimizi, hilye-i şerif koleksiyonumuzu, çini uygulamalarımızı, ebru ve filografi branşlarındaki ürünlerimizi, BUSMEK marifetiyle yapılan çalışmaları sergiledik. Bursa standının özel ilgi gördüğünü gözlemledik. Ayrıca Bursa demek ipek demek. Kozadan nihai ürüne kadar olan süreci burada tatbik ederek ziyaretçilere gösteriyoruz. İpek ürünlerimizi sergiledik. Organizasyonda emeği geçenleri tebrik ediyorum. Fuar hayırlı olsun” dedi.