4. DÜNYA GÖÇEBE OYUNLARI BAŞLADI

30 Eylül 2022 - Cuma

Dünyanın en büyük geleneksel spor etkinliği olan ve daha önce 3 kez Kırgızistan’ın Çolpon Ata kentindeki Issık Kul gölü kıyısında yapılan Dünya Göçebe Oyunları’nın dördüncüsü, Bursa’nın İznik Gölü kıyısında başladı.

İznik'te düzenlenen oyunların resmi açılış töreni Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Törende Cumhurbaşkanımızın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay, konuk Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile yüksek düzeyli katılımcılar yer aldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında “Spordan sanata, gastronomiden geleneksel sporlara pek çok deneyimi gençlerimize ve misafirlerimize yaşatacak Dünya Göçebe Oyunları’nın düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ediyor, sporcularımıza ve diğer etkinliklerde yer alacak katılımcılara başarılar diliyorum.” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak yer aldığımız çadırda , festivale gelen yerli ve yabancı misafirlerimizi ağırlıyoruz. Çadırımızda yoğun ilginin olduğu, Bursa’mızın coğrafi işaretli ürünlerinden Bursa İpeği’nin geleneksel yöntemlerle üretimini ve İznik Çini’mizi tanıtırken, aynı zamanda Türkmen takıları ve deri aksesuarları yapımı alanındaki çalışmalarımız hakkında da canlı performanslar eşliğinde katılımcılar yapım aşamalarını gözlemlediler.

Yaklaşık 6 aydır hummalı bir şekilde Dünya Göçebe Oyunları’na hazırlandıklarını belirten Başkanımız Alinur Aktaş, “İznik Gölü'nün hemen kıyısında muazzam bir ortam hazırlandı. Saat başı ‘şehir merkezinin farklı noktalarından’ kaldıracağımız ücretsiz araçlarla arzu eden tüm vatandaşlarımızı buraya getireceğiz. 102 ülkeden 3 binden fazla sporcunun katılacağı bu organizasyon, dostluğun, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin ortaya çıkacağı bu arena, ilçemiz adına da şehrimiz adına da büyük bir kazanım. Emeği geçen, katkısı olan herkese çok teşekkür ederim. Büyükşehir Belediyesi olarak, böyle bir etkinliğe öncülük etmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

4. Dünya Göçebe Oyunları 2 Ekim Pazar Günü’ne kadar sürecek.