ÜNİVERSİTE TERCİH FUARI’NDA YERİMİZİ ALDIK

22 Temmuz 2023 - Cumartesi

Bursa Üniversite Tercih Fuarı, 21 Temmuz 2023 tarihinde Merinos Atatürk Kültür Kongre Merkezi’nde 5. kez gerçekleşti. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı stant, gençlerden yoğun ilgi gördü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi; eğitimden spora, kültür sanattan burslara kadar birçok aktivite ile gençlerin sosyal ve ekonomik taleplerine yönelik farklı projelere imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda yıl içerisinde üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere, ücretsiz BUSMEK YKS hazırlık kursları ile eğitim desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi, sınav sonrası da önemli karar noktalarından biri olan üniversite tercihlerinde gençleri yalnız bırakmadı.

Tercih Fuarı’na gelen gençler, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen devlet ve vakıf üniversiteleri ile aynı anda yüz yüze görüşebilme fırsatı yakalarken, ayrıca her aday öğrenciye alanında uzman psikolojik danışman öğretmenler tarafından ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti verildi. Öğrencilere burs olanakları, tavan ve taban puanlar, tercih ve sıralamalar konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin BUSMEK marifetiyle hazırladığı dev stantta, tercih rehberliği hizmeti kapsamında deneyimli öğretmenler, doğru tercihler yapılması konusunda yol gösterdi. Sınav sonuçları ve bireysel tercihler değerlendirilerek, en uygun üniversite ve bölümler hakkında gençlere bilgi verildi.