BUSMEK’TE YARIYIL DOPDOLU GEÇTİ

2 Şubat 2024 - Cuma

BUSMEK olarak, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü bünyesinde ücretsiz eğitim faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. 2023-2024 Eğitim döneminde yarıyıl tatilini dolu dolu ve verimli bir şekilde değerlendirdik. 7’den 70’e her yaş grubuna hitap eden ücretsiz ve kaliteli eğitim faaliyetlerimizle Bursalıların becerilerini geliştirmelerine katkı sağladık.

Yarıyıl döneminde de kurs merkezlerimizde yüzlerce vatandaşımıza atölye çalışmaları ile devam ediyoruz. Ertuğrul Kurs Merkezimizde gerçekleştirdiğimiz atölyelerde İngiliz Mutfağı, Pizza ve Pide Yapımı, Yaş Pasta Yapımı, Fransız Tatlılar, Lamberth Cake Yapımı gibi çeşitli konularda eğitimler düzenleyerek, katılımcıların pratik becerilerini artırmalarına destek olduk. Ayrıca, Yeni Karaman Mesleki Eğitim Merkezimizde gerçekleştirdiğimiz atölye çalışmalarıyla Kahvaltılık Atıştırmalıklar, Güneydoğu Mutfağı, Meksika Mutfağı, Bursa Mutfağı, Dünya Mutfağı, Anne Çocuk Hamburger Yapımı, Taze Makarna Yapımı, Porsiyon Pastalar, Cheesecake, Tiramisu Yapımı, Çikolata Butiği, Kış Konsepli Pasta Yapımı, Anne Çocuk Pankek yapımı gibi geniş bir yelpazede eğitimler sunduk.

Gemlik Paşa Konağı Kurs Merkezimizde ise Sanat ve Tasarım, Giyim Üretim Teknolojileri ve El Sanatları Teknolojileri alanlarında Nakış Toka Yapımı ve Çiçek Ebru Yapımı gibi çeşitli branşlarda düzenlediğimiz workshoplarla katılımcıları sanatsal ve yaratıcı faaliyetlere yönlendirdik. Bu etkinliklere katılanlar, tatil sürecini değerli ve öğretici deneyimlerle geçirdiklerini ifade ederek, bu imkanları sağlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a teşekkür ettiler. Yarıyıl tatilinde Bursalıların beceri kazanmalarına ve keyifli zaman geçirmelerine katkıda bulunmaktan mutluluk duyduk.