BÜYÜKŞEHİRLİ KADINLAR, GÜNLERİNİ ÜRETEREK KUTLADI

8 Mart 2022 - Salı

BUSMEK olarak Bursa'da tam 16 yıldır kadınların mesleki ve sosyal yaşantılarına pozitif destek sağlıyoruz. Bugün de kadınların yanındayız. Bursa Büyükşehir Belediyemiz tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel düzenlenen atölye çalışmaları etkinliğine katılan kadınlar, günlerini atölye çalışmalarında üreterek kutladı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı olarak, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü ve Aile, Kadın ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen etkinlikte,  BBB Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) öğretmenlerimiz tarafından akrilik tablo çalışması, elde stilistlik, makrome sarkaç yapımı, punch tablo yapımı ve resimsel çanta boyama branşlarında, kadınların gün boyunca atölye çalışmalarına katılarak farklı branşlarda yeni deneyimler elde ettiler. Ayrıca kadınlar gününe özel dans atölyeleri çalışmaları ile birlikte BADEM tarafından psiko drama alanında atölye çalışmaları da yerini aldı.

Kadının gücü
Kadınlar Günü etkinliğine katılan Başkanımız Alinur Aktaş, tüm kadınların bu özel gününü kutladı. Böyle özel bir günde düzenlenen etkinliğe gösterilen yoğun katılımla kadının gücünü bir kez daha gördüğünü dile getiren Başkanımız, “Kadınlar bizim anamız, eşimiz, yârimiz, ablamız, kız kardeşimiz velhasıl olmazsa olmazımız. Öyle klasik laflarla gönlünüzü hoş etmeye çalışacak değilim. İnancımızda, kültürümüzde, örf ve adetimizde kadın çok özel bir yere sahip. Büyükşehir olarak biz de kadınlarımızı merkeze alan çok sayıda faaliyet gerçekleştiriyoruz. Hayat boyu öğrenme felsefesi ile BUSMEK çatısı altında bu güne kadar 300 binden fazla Bursalıyı ağırlamışız ve bunların yüzde 85’ini kadınlar oluşturuyor. Kadınlarımızın sosyal ve mesleki anlamda yaşamlarına pozitif katkı vermeye çalışıyoruz. Bu tür etkinliklere katılarak kendinize, ailenize ve Bursa’mıza sağladığınız destekler nedeniyle sizleri yürekten kutluyorum. Kadınlar Gününüz Kutlu olsun” dedi.