GENÇLER İÇİN ŞİMDİ TERCİH ZAMANI

8 Temmuz 2023 - Cumartesi

LGS tercih dönemi başladı ve binlerce öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan LGS tercih ekranı üzerinden lise tercihlerini yapmaya başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü olarak, her yaş grubundan insanlara sağladıkları eğitim desteklerimizi sürdürüyoruz. Şehrin farklı noktalarına kurduğumuz "Lise Tercih Rehberlik Noktaları" ile, LGS'ye giren gençlere doğru tercihler yapabilmeleri için uzman rehberler tarafından ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyoruz.

Öğrencilere, farklı eğitim programları ve okul türleri hakkında bilgiler veriliyor. Meslek liseleri, fen liseleri, anadolu liseleri gibi seçeneklerin avantajları ve dezavantajları detaylı bir şekilde açıklanıyor. Ayrıca, tercih sıralamalarının önemi ve kontenjan durumları hakkında rehberlik hizmeti sunularak öğrencilerin daha bilinçli kararlar vermeleri sağlanıyor.

Lise Tercih Rehberlik Noktaları, öğrencilere yardımcı olmaya devam ediyor ve tercih sürecinde önemli bir kaynak haline geliyor. Uzman rehberlerin danışmanlık hizmeti sayesinde öğrenciler, istedikleri liselere girmek için doğru tercihler yapıyor ve geleceklerine yönelik adımlarını sağlam bir şekilde atıyorlar.

Lise Tercih Rehberlik Noktalarımıza gelen öğrenci ve veliler, düzenlenen bu ücretsiz rehberlik hizmetimizden memnuniyetlerini dile getirerek, sunduğu bu imkanlar için Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a teşekkürlerini ilettiler.

LGS Tercih Noktalarımız 9 Temmuz’a kadar Yıldırım Bayrak Alanı, Kent Meydanı AVM ve Korupark AVM’de 10.00 – 18.00 saatleri arasında hizmet vermeye devam edecek. Ayrıca, 13 Temmuz’a kadar BUSMEK Hürriyet Sınava Hazırlık Merkezi, Naim Süleymanoğlu Sınava Hazırlık Merkezi, Vakıf Sınava Hazırlık Merkezi, ve Orhangazi Sınava Hazırlık Merkezimizde  LGS tercih rehberliği devam edecek.