BURSA’DA LEZZET ŞÖLENİ

15 Eylül 2024 - Pazar

Bursa’nın tescilli lezzetleri ve unutulmaya yüz tutmuş tatları, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Damağımdaki Bursa’ temasıyla düzenlediği 3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali’nde vitrine çıktı. Başkan Mustafa Bozbey, “Gastronomi Festivalimiz, hem kültürümüzün ve mutfağımızın zenginliklerinin dünyaya tanıtıldığı hem de en keyifli lezzetlerimizin sunulduğu bir sahne olacaktır” dedi.

Bursa’nın gastronomi kültürünü ortaya çıkarmak amacıyla zengin bir içerikle hazırlanan ve Cumhuriyet Caddesi’nden Atatürk Stadyumu Caddesi’ne kadar uzanan renkli kortejle start alan 3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali’nin resmi açılış töreni, adeta dev bir mutfağa dönüşen Merinos Park’ta yapıldı. Festival alanının girişindeki kurdele kesilmesiyle başlayan festivalin açılış törenine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey’in yanı sıra Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Bursa milletvekilleri, BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, gastronomi profesyonelleri, şefler, gastronomi öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

BUSMEK olarak yer aldığımız festivalde, yiyecek içecek hizmetleri alanındaki branş öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan Zeytinyağlı Enginar, Cantık, Tahinli Pide, Pideli Köfte, Cevizli Lokum, Kemalpaşa Tatlısı, Süt Helvası ve Kestane Şekeri gibi Bursa’nın coğrafi işaretli yöresel lezzetleri de yer aldı. Yiyecek İçecek Hizmetleri alanındaki branşların tanıtımları yapılırken, kayıt başvuruları hakkında bilgiler verildi. Çeşitli etkinliklerin düzenlendiği yarışma çadırında BUSMEK kursiyerleri eşleri ile birlikte “Çiftler Yarışıyor” yarışmasına katılarak Muradiye Çorbası yaptılar. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı yarışmada, jüride bulunan şefler BUSMEK kursiyerlerini ve öğretmenlerini ayrıca tebrik ettiler. 

Festivalin açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ‘Damağımdaki Bursa’ temasıyla bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Gastronomi Festivali’nin, kültürel mirasın da keşfedileceği bir serüven olacağını belirtti. Gastronominin kültürün, coğrafyanın ve tarihsel birikimin de yansıması olduğunu ifade eden Başkan Bozbey, “Bu yıl, Bursa mutfağı ve ürünlerimizden oluşan bir festival hazırladık. Kentimizin hikayesini, kendi ürünlerimiz ve yemeklerimizle soframızda anlatmak istedik. Soframıza, festivalimize hoş geldiniz. Gastronomi festivalimiz boyunca ürünlerimizi ve Bursa lezzetlerimizi misafirlerimize sunacağız” dedi.

Gastronomi etkinliklerinin kırsal turizmin bel kemiğini oluşturacağını anlatan Bozbey, “Gastronomi turizmi, yerel mutfakların keşfedilmesi kadar yerel ekonomiye katkı sağlama açısından da büyük bir potansiyele sahiptir. Bu festivalin bir diğer sonucu da durgun yerel ekonomimize bir hareket getirmektir. Önümüzdeki senelerde bu ekonomik faydayı daha da yaygınlaştıracağız. Festivalimiz, hem kültürümüzün ve mutfağımızın zenginliklerinin dünyaya tanıtıldığı bir sahne olacaktır. Festivalimizin amacı, yemeklerimizi tanıtmak, yerel üreticileri desteklemek ve gastronomi dünyasında köprüler kurmaktır” diye konuştu.

Benzer İçerikler