BUSMEK, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) hazırlık kurslarımızın ön kayıtları başladı. Ortaöğretimden (lise) mezun olmuş üniversite sınavına hazırlanan gençlerimiz, kurslarımızdan ücretsiz faydalanabilecek.
Eğitimler, ‘’yüz yüze’’ ve ‘’dijital’’ olmak üzere iki farklı platform üzerinden gerçekleştirilecektir. Yüz yüze eğitimlerimiz, Hürriyet Sınava Hazırlık Merkezi ve Naim Süleymanoğlu Sınava Hazırlık Merkezi’nde uygulanacaktır.
Ayrıca bu dönem kurslar başlamadan önce öğrencilerimiz için 27 Temmuz ve 27 Ağustos tarihleri arasında “Yaz Hazırlık Kampı” düzenliyoruz. Hürriyet Sınava Hazırlık Merkezi ve Naim Süleymanoğlu Sınava Hazırlık Merkezlerimizde hafta içi düzenlenecek 1 aylık kampta hızlandırılmış konu anlatımları ve soru çözümleri olacak.
YKS hazırlık kurslarımıza kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimiz, busmek.bursa.bel.tr adresinden online başvuru yapabilirler.
Ön kayıt başvuruları, 05/07/2021, 26/08/2021 tarihleri arasında yapılacaktır.
Ön kayıt başvuruları tamamlandıktan sonra kesin kayıt için öğrencilere SMS gönderilerek gerekli bilgilendirme yapılacaktır.
Ön kayıt yaptıran öğrencilere, Yüz Yüze ve Dijital Eğitim için 1-2-3 Eylül tarihlerinde Seviye Belirleme Sınavı yapılacaktır.
Sınav sonuçlarına göre öğrenciler, Yüz Yüze ve Dijital Eğitim olarak yerleştirilecek ve dersler 7 Eylül’de başlayacaktır.
YÜZ YÜZE EĞİTİM
– Yüz yüze eğitimde Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği tüm tedbirler dikkate alınmıştır.
– Sınava Hazırlık Merkezlerimiz, fiziki koşulları ve Covid-19 önlemleri çerçevesinde, gerekli önlemler alınarak öğrencilerimize eğitim vermeye hazır olacaktır.
– Dersler salı, çarşamba, perşembe ve cuma günleri saat 09.00’da başlayacak; alanında uzman öğretmenlerle 7 saat üzerinden yüz yüze eğitim yapılacaktır. Ayrıca öğrenciler her gün 2 saat soru çözme ve birebir ders desteğinden yararlanabileceklerdir.
– Kurumumuzdan eğitim alacak öğrenciler seviye tespit sınavı ile belirlenecektir.
– Yapılan testlerle her öğrencinin konu hâkimiyeti tespit edilerek, hedefi belirlenecek ve bu doğrultuda çözmesi gereken testler, üzerinde daha fazla durması gereken konular öğrenciye sistem tarafından bildirilecektir.
– Ödevlendirme dijital ortamda da yapılacak, öğrencinin telefonuna ödev bildirimi gönderilecektir.
– Her öğrencinin gelişimi bir öğretmen tarafından takip edilirken aynı zamanda bu öğrencilere ve öğretmenlere de rehber öğretmenler tarafından takip edilerek gerekli durumlarda bildirimler yapılacaktır.
– Eğitim, müfredata uygun güncellenmiş basılı ve dijital konu kavrama testleri ve deneme sınavlarıyla desteklenecektir.
– Yüz yüze eğitime katılan öğrencilerimiz de dijital eğitim testlerinden ve deneme sınavlarından faydalanabilecekler, bunun için tüm öğrencilere kullanıcı adı ve şifre verilecektir.
– Öğrenciler, kurumda gerçekleştirdiğimiz deneme sınavlarının yanı sıra dijital ortamda yapılan deneme sınavlarına da dâhil olacaktır. Bu sınavlardan elde edilen raporlar doğrultusunda öğrencilerin hangi konuyu kavradığı, hangi konuda eksik kaldığı belirlenerek; eksiği bulunan konulara dijital sistem içinde ödevler, testler ya da videolar aracılığı ile tekrar çalışması sağlanacaktır.
– Yapılan bu deneme sınavları ile öğrencinin kurum, il ve Türkiye geneli sıralamasına ulaşılarak gelişimi değerlendirilecektir.
– Branş öğretmeni, öğrencilerinin seviyelerine göre dijital ortamda test hazırlayıp, videolar ve doküman paylaşımı yapabilecektir.
– Yüz yüze derslerde, dijital ortamdaki içerik ve testler de akıllı tahta sistemi ile öğrencilere anlatılacaktır.
– Online ve yüz yüze seminerlerin yanı sıra kişilik ve meslek envanterleri ile öğrencilerin gelişimi desteklenecektir.
– Öğrenciler talep etmesi halinde kurum psikolojik danışmanından da destek alabilecektir.
DİJİTAL EĞİTİM
– Yapılacak deneme sınavı sonrasında alınan puana göre ve belirlenen kapasite doğrultusunda öğrenciler dijital eğitime dâhil olacaktır. Ayrıca dileyen öğrenciler seviye belirleme sınavı puanı gözetmeksizin doğrudan dijital eğitim olarak tercih yapabilirler.
– Öğrenci, dijital eğitime kurum tarafından verilecek kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapabilecektir.
– Her öğrencinin gelişimi bir öğretmen tarafından takip edilirken aynı zamanda bu öğrenciler ve öğretmenler de rehber öğretmenler tarafından takip edilerek gerekli durumlarda bildirimler yapılacaktır.
– Dijital eğitim sistemi, öğrencinin ders bazında konu hâkimiyetini tespit ederek çalışması gereken konu ve çözmesi gereken testler ile ilgili öğrenciyi yönlendirecektir.
– Dijital eğitim sistemindeki yapay zekâ sayesinde öğrencinin üniversite-bölüm bazında hedef belirlemesini sağlayacak ve hedefine ne kadar yaklaştığını öğrenciye, öğretmene ve rehberlik birimine bildirecektir.
– Dijital eğitim sistemi veliye de kullanıcı adı ve şifre tayin ederek öğrencinin durumunu takip etmesini sağlayacaktır.
– Öğrenci, talep etmesi halinde dijital ortamda rehber öğretmen ile iletişime geçebilecek ve rehberlik hizmeti alabilecektir.
– Aynı zamanda öğrenciler kurum psikolojik danışmanı ile görüşme talep edebilecektir.
– Öğrenci, belirlenen tarih ve saatlerde kurumumuzun branş öğretmenleriyle canlı soru çözümüne katılabilecek sormak istediği soruyu, anlamadığı konuyu öğretmenine sorabilecektir. Ayrıca öğrenci, kuruma gelip soru çözümleri için öğretmenlere başvurabilir ve etüd sınıflarında ders çalışabilir.
– Öğrencinin düzenli olarak sisteme girip girmediği rehber öğretmenler tarafından takip edilecek gerekli görülürse kullanıcı adı ve şifresi bloke edilecektir.
– Belirtilecek tarihlerde yapılacak deneme sınavları ile öğrencinin durumu ölçülecek, kurum, il ve Türkiye geneli sıralaması görülebilecektir.
– Öğrencinin motivasyonunu arttırmaya yönelik online veya yüz yüze seminerler ile öğrencilere destek olunacaktır.