ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE SANATLI KARŞILAMA

10 Ekim 2024 - Perşembe

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi iş birliğiyle "Yeni Öğrenci Oryantasyon Programı", Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'nde 9-10 Ekim tarihlerinde düzenlendi. Üniversiteyi kazanan gençler, yeni eğitim ve öğretim yılına eğlenceli etkinliklerle "merhaba" dedi.

BUSMEK (Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları) olarak biz de bu programda yer aldık. Hem eğitime hem de sanata ilgi duyan öğrenciler, standımızda BUSMEK faaliyetleri hakkında bilgi aldılar. Üniversitelilerin büyük ilgi gösterdiği standımızda Ebru ve Çini sanatlarının yanı sıra Filografi ve Ciltleme sanatı branşları da dikkat çekti. Ayrıca Filografi, Çini, Ciltleme ve Ebru sanatlarından örnekler sergilendi. Merak eden öğrenciler, Ebru sanatını deneyimleme fırsatı buldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Bursa Uludağ Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği programda, üniversite hayatına yeni adım atan öğrencilerin kente ve üniversite yaşamına hızlı bir şekilde uyum sağlamaları hedefleniyor. İki gün süren programda, çeşitli ödüllü yarışmalar ve eğlenceli etkinliklerin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının stantları yer aldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcımız Mehmet Yıldız’ında ziyaret ettiği standımızda gençlerle bir araya gelerek sohbet etti. İki gün boyunca süren etkinlikler kapsamında standımız gençlerden tam not aldı.